[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce presupune proiectul SIME și ce beneficii vor avea părinții pentru copiii lor la alegerea școlii
17 Iunie

În această vară va avea loc lansarea oficială a Sistemului Informațional de Management în Educație (SIME), transmite CURENTUL.

SIME este un proiect care ține de transparență și modernizare, deschizând date pentru publicul larg despre ratingul instituțiilor de învățământ, permite părinților să-și aleagă școala pentru copiii săi.

Prin deschiderea datelor din domeniul educației, SIME va oferi informații despre performanța instituțiilor de învățământ. Acest clasament este dorit în primul rând de părinți: fiecare părinte își dorește să-și dea copilul la școală undeva aproape de casă, cât și la o școală cât mai de calitate.

SIME este un proiect susținut de către Banca Mondială, inițiat de Ministerul Educației în parteneriat cu Centrului de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale in Educație, direcțiilor raționale de învățământ și școlile din țară.

Sistemul Informațional pentru Managementul Educației (SIME) a fost elaborat în scopul automatizării proceselor de colectare, actualizare și stocare a datelor referitoare la învățământul general din Republica Moldova. Datele din SIME sunt utilizate de factorii de decizie de nivel instituțional, raional/municipal si național pentru planificarea strategică, monitorizarea învățământului, identificarea copiilor care au abandonat școala, copiilor aflați în situație de risc și a celor cu necesități educaționale speciale

Mai jos vedeți câteva date despre program:

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților