[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce părere are Maia Sandu despre propunerea lui Vladimir Voronin și Renato Usatîi de a fi candidați la funcția de Premier
13 Ianuarie

Venită de la Kiev, Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, în cadrul unei conferințe de presă, a oferit mai multe detalii tehnice cu privire la deplasare. Totodată, a vorbit despre ultimele evenimente politice din țară, informează CURENTUL.

Fiind întrebată ce părere are despre propunerea lui Vladimir Voronin și Renato Usatîi de a fi candidați la funcția de Premier, Sandu a declarat: „Republica Moldova are nevoie de un guvern serios. Orice nominalizare a Prim-miniștrilor duce la amânarea alegerilor anticipate. Noi vom merge pe calea cea mai scurtă pentru a se desfășura alegerile, așteptăm să vedem ce spune Curtea Constituțională pe propunerea de autodizolvare a Parlamentului”.

Referindu-se la deplasarea în Ucraina, Sandu a comunicat unele detalii: „Am mers împreună cu colegii mei cu 2 microbuze la Kiev – aceasta pe teritoriul Republicii Moldova. Pe teritoriul Ucrainei au fost însoțite mașinile noastre de Serviciul ucrainean, dar acolo decizia nu ne aparține nouă”.

„Am ales calea cea mai ieftină pentru această vizită”, a ținut să adauge Sandu.

De menționat că, în total, bugetul delegației Republicii Moldova la Kiev a constituit 28 900 lei.

La fel, Sandu, în cadrul conferinței, a declarat că la Bruxelles va merge în câteva zile.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților