[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce obiecte au depistat angajații sistemului penitenciar la deținuți pe parcursul săptămânii trecute
12 Martie

Săptămâna trecută în instituțiile penitenciare a fost înregistrat un număr de 7 546 deținuți, 67 persoane eliberate, 48 – reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, iar 1 002 – încadrați benevol în câmpul muncii, transmite CURENTUL.

De către serviciile educație, psihologie și de asistență socială au fost realizate 132 intervenții recuperative, pentru modificarea nivelului cognitiv, afectiv și comportamental, precum și reintegrării socio-profesionale. Prezența la programele educative și psiho-sociale a fost de circa 1 065 persoane.

Totodată, în cadrul activității Direcției medicale, în Penitenciarul spital Pruncul pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 14 deținuți. Pentru investigații suplimentare în cadrul instituțiilor medicale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost escortați 4 pacienți.

În vederea combaterii pătrunderii și păstrării obiectelor interzise angajații din sistemul penitenciar au efectuat percheziții în celulele deținuților și alte locuri din instituții. Astfel, au fost contracarate: 30 telefoane mobile, mai multe accesorii pentru telefon mobil, 198 litri de alcool produs în condiții improvizate, un pachet cu conținut de masă vegetală – presupuse substanțe narcotice, un dispozitiv WI-FI și un Smart Watch.

La fel, în vederea asigurării securității personalului penitenciar, în săptămâna 5-11 martie curent au fost înregistrate două cazuri de atac asupra colaboratorului sistemului penitenciar. În organele procuraturii au fost expediate două materiale pe relații neregulamentare și altercații cu deținuții.

În aceeași perioadă de referință, serviciul achiziții a perfectat 2 contracte de mică valoare privind achiziționarea serviciilor în sumă totală de 101 460,00 lei. Totodată, s-a desfășurat deschiderea cererii ofertei de prețuri privind achiziţionarea unui sistem de evaluare comportamentală.

Săptămâna trecută s-a încheiat turneul de iarnă la fotbal „Cupa Rădăuțanu”, organizat de Federația Moldovenească de Fotbal, unde echipa sistemului penitenciar a ocupat locul II, din cele 14 echipe participante.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților