[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce măsuri se întreprind pentru combaterea muncii „la negru”? Răspunsul șefului IFPS!
3 Ianuarie

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS) întreprinde toate măsurile de prevenire și contracarare a fenomenului muncii „la negru” și achitarea salariilor „în plic”. Despre acest lucru a vorbit șeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Serghei Pușcuța, într-un interviu acordat portalului tribuna.md, transmite CURENTUL.

Serghei Pușcuța spune că, economia informală în societate este privită sceptic, iar prioritate pentru SPFS este diminuarea fenomenului muncii „la negru”.

„Fenomenul economiei informale într-adevăr în societate e privit ca una din gravele probleme, constituind un obstacol în crearea unui sistem cuprinzător de protecție socială. Întreprinderea măsurilor de prevenire și contracarare fenomenului muncii „la negru” și de achitare a salariilor „în plic” reprezintă o prioritate a Guvernului, în general, și a noastră, în particular”, a spus Serghei Pușcuța.

De asemenea, șeful IFPS a spus că instituția mereu face controale în teren. „Serviciul Fiscal de Stat efectuează permanent activități de identificare și contractare a fenomenului muncii „la negru”, efectuând verificări ale contribuabililor prin ieșiri la fața locului și/sau prin aplicarea metodelor și surselor indirecte de estimare a obligațiilor fiscale”, a menționat el.

În context, Serghei Pușcuța a făcut o totalizare a rezultatelor obținute de instituție la acest capitol.

„Pe parcursul anului 2016 a fost supuși verificărilor 452 contribuabili, fiind identificate 118 persoane care practică munca „la negru” şi/sau beneficiază de salarii „în plic”. Vom depune eforturi în acest sens și în continuare și sperăm să reușim, dacă nu combaterea, atunci măcar diminuarea acestui fenomen”, a mai spus șeful IFPS.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților