[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce le-au spus Maia Sandu și Andrei Năstase oficialilor americani și europeni în cadrul întrevederilor
3 Iunie

Liderii Blocului ACUM, deputații Andrei Năstase și Maia Sandu au avut o întrevedere cu Brad Freden, director al Oficiului pentru Afaceri Est – Europene al Departamentului de Stat al SUA și cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru politica europeană de vecinătate și negocieri în vederea extinderii, transmite CURENTUL.

După întrevederi, cei doi lideri au spus ce s-a discutat în cadrul întrevederilor.

„Cu domnul Freden am discutat despre abuzurile comise de guvernare. Am reiterat în discuție cât de dezamăgită a fost administrația SUA în momentul când s-au anulat alegerile din Chișinău. Am discutat ieșirea din situație și instaurarea unui Guvern funcțional. Și cu domnul Hahn am discutat situația din țară. El ne-a exprimat solicitarea instituțiilor europene ca următorul Guvern să se preocupe de ceea ce a promis: stat de drept, justiție independentă, investigarea furtului miliardului”, a spus Maia Sandu.

„Am discutat cu domnul oficial american pe marginea mai multor subiecte. Despre criza artificială creată de cei care fac oferte publice. Am vorbit și despre necesitatea continuării investigațiilor internaționale în ceea ce privește laundromatul rusesc. Am solicitat mai bună comunicare cu alte instituții de investigație internă pentru ca cei care se fac vinovați să fie pedepsiți și banii recuperați. Am discutat cu ambii oficiali despre amenințările la adresa opoziției. Am vorbit că în R. Moldova guvernează un individ care nu are nimic comun cu omul de stat, are grija oponenților politici și face amenințări”, a spus Andrei Năstase.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților