[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce le-a spus Veaceslav Garștea elevilor de la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei
26 Octombrie

Șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea, a efectuat, ieri, o vizită la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, unde a purtat discuții cu elevii anului I și II privind prioritățile acestora, problemele actuale, dar și exprimate avantajele alegerii ca meserie – Poliția de Frontieră, informează CURENTUL, cu referire la un comunicat de presă.

„Ne-am propus ca periodic să venim în fața voastră, să lansăm discuții și poate să soluționăm situații precare care ar exista în sistemul de studii de specialitate, cât și am aprecia propunerile de dezvoltare instituțională, viziunile voastre asupra activității de frontieră. Vă încurajez să fiți activi pe parcursul anilor de studii, să fiți voi promotorii acțiunilor frumoase în Poliția de Frontieră și ca într-un final să formații alături de actualii polițiști de frontieră o echipă puternică, curajoasă și cu dedicație. ” a menționat domnul Garștea în debutul întâlnirii.

Printre temele de discuție, abordate de elevi și conducerea IGPF, s-a numărat asigurarea polițiștilor de frontieră cu spațiu locativ, dar și cu indemnizație lunară pentru chirie. Dintre tinerii prezenți, o bună parte și-ar fi dorit să activeze după finisarea studiilor în Aeroportul Internațional Chișinău, în acest sens a fost prezentată o amplă informație privind construcția unui bloc locativ pentru angajații Poliției de Frontieră, cu locul de muncă în mun. Chișinău. Inițiativa are menirea de a sprijini și de a garanta un trai decent și fără grija găsirii unui spațiu locativ pe tot parcursul profesional al polițistului de frontieră. Totodată, s-a menționat că până în prezent 41 de angajați au depus cererea de ajutor financiar pentru chirie și după examinarea acestora își vor putea ridica indemnizația. De asemenea, aplicarea la programul ”Prima Casă 2” a fost un subiect de interes pentru tineri, fiind informați despre beneficii, condiții, scopul acestui program și pachetul de documente necesar.

În ceea ce privește creșterea bursei elevilor, dar și a salariilor per general, s-a precizat că Ministerul Afacerilor Interne și-a asumat depunerea de eforturi pentru găsirea unui mecanism de creștere a salariilor tuturor angajaților, eforturi care ar trebui să se concretizeze în viitorul apropiat.

Un alt aspect a constituit posibilitatea realizării unor întâlniri, cu scop de familiarizare, în toate subdiviziunile de frontieră, pentru a cunoaște mai îndeaproape activitățile zilnice ale polițiștilor de frontieră, cât și de a oferi oportunitatea să – și creeze o perspectivă.

În final, șeful adjunct al Poliției de Frontieră a mai precizat și faptul că această întâlnire face parte dintr-un șir de acțiuni menite să sprijine generațiile de viitori polițiști de frontieră în vederea pregătirii pentru activitatea de bază – securitatea frontierei de stat.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților