[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce își propune să facă noul director general al postului TV8
7 Iunie

Viitorul director general al postului de televiziune TV8, Ion Terguță, în cadrul unui interviu acordat pentru unimedia.info, afirmă că postul de televiziune va fi ceva va mult decât TV7, transmite CURENTUL.

Ion Terguță a specificat ce și-a propus să facă în noua funcție pentru a îmbunătăți activitatea postului de televiziune.

„Din punct de vedere managerial va trebui să schimbăm modul de administrare a postului. TV8 va fi un post privat de televiziune pe platforma publică. Structura de management este formată din Consiliul de Administrare, care este responsabil de formarea bugetului și politica economică, Directorul General care gestionează bugetul, elaborează politicile de producție prin Consiliul de Administrare și Consiliul de Obsevatori cu funcție de supraveghetor public al respectării interesului public în politicile de programe. E o structură de management care nu s-a mai aplicat în Republica Moldova. Vreau să subliniez că Directorul General este nominalizat în funcție de către CA, dar obligatoriu trebuie reconfirmat în funcție de CO. În caz contrar candidatură acestuia este respinsă. La fel și Producătorul General sau Directorul de Știri urmează aceeași procedură – Directorul General propune candidaturile CO.

Am încercat să creăm contrabalanțe și în sistemul de management. Nici o entitate nu poate controla în totalitate acest post de televiziune. Consiliul de Observatori este total independent și poate face rapoarte publice ori de câte ori consideră necesar și nu este responsabil fața de organul care i-a numit în funcție”, a spus Ion Terguță.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților