[ X ]
Ce i-a spus liderul PSRM Ambasadorului SUA în RM
6 Martie

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Zinaida Greceanîi, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Moldova, James D. Pettit. Despre aceasta ea a scris pe o rețea de socializare, informează CURENTUL.

Zinaida Greceanîi a declarat că au făcut schimb de opinii privitor la relaţiile bilaterale dintre Moldova şi SUA, dar și au abordat unele probleme ce ţin de relaţiile de colaborare dintre cele două ţări.

„L-am informat pe Ambasadorul SUA despre priorităţile activităţii Partidului Socialiştilor pentru anul 2017. Referitor la iniţiativa Preşedintelui RM, Igor Dodon, cu privire la anularea Legii ce presupune trecerea pe umerii cetățenilor a rambursării miliardelor furate din sistemul financiar-bancar, iniţiativă care este sprijinită de Partidul Socialiştilor, Ambasadorul SUA a declarat că aşteaptă cu nerăbdare rezultatele celei de-a doua investigaţii Kroll, menită să-i identifice pe făptaşii “furtului secolului””, a scris socialista.

Totodată, lidera PSRM a menționat că, în cadrul discuţiei, a fost abordat şi subiectul ce ţine de reglementarea diferendului transnistrean. „Ambasadorul SUA a apreciat pozitiv lansarea dialogului dintre Preşedintele RM, Igor Dodon, şi liderul Transnistriei, Vadim Crasnoselski. Dl Pettit a menţionat că SUA vor sprijini eforturile bilaterale, avînd drept scop reintegrarea Republicii Moldova. De asemenea, am discutat şi modalităţile de cooperare dintre Republica Moldova şi NATO, în special inaugurarea Oficiului NATO la Chişinău şi participarea militarilor moldoveni la exerciţiile militare NATO”, a informat Greceanîi.

Zinainda Greceanîi a reiterat că Republica Moldova este un stat independent, neutralitatea căruia este clar stipulată în Constituţia RM. „Sînt de părere că exerciţiile militare ar trebui să se desfăşoare după numirea noului ministru al Apărării, care va apăra interesele ţării sale şi ale poporului său”, a conchis socialista.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților