[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce crede Marian Lupu despre unirea R. Moldova cu România
3 Octombrie

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, candidat la funcția de Președinte al R. Moldova, consideră că o eventuală unire cu România ar pune țara pe baricade, informează CURENTUL, cu referire la interviul acordat de democrat pentru Europa Liberă.

„Ar pune toată țara pe baricade. Și ar forma o linie foarte periculoasă de scindare în societate. Pe o secundă să ne imaginăm cum va ieși țara dintr-un asemenea exercițiu. Un asemenea pas ar fi fost deloc salutat și deloc calificat ca un element de maturitate politică și responsabilitate internă de către partenerii noștri europeni.”, spune Lupu.

Întrebat ce crede despre convocarea unui referendum privind eventuala unire a Moldovei cu România, Marian Lupu a spus că este contraindicat.

„Este contraindicat. Și este foarte periculos pentru societatea moldovenească și pentru țară să mergi cu organizarea referendumurilor care ar scinda și mai puternic societatea și ar pune oamenii unii împotriva altora, ar semăna ură și neîncredere.”, consideră candidatul PDM la șefia statului.

În același interviu, Lupu a mai spus că, dacă ajunge Președinte va convoca un referendum privind aderarea R. Moldova la UE.

„În ultimii ani de zile, un lucru foarte important care s-a produs în Republica Moldova a fost cristalizarea parcursului european. El reprezintă viitorul nostru. Și, președintele, în următorii patru ani de zile, către momentul de depunere a cererii pentru obținerea statutului de țară candidat de aderare la Uniunea Europeană, iar înainte de a depune o asemenea cerere, un referendum pentru a consulta opinia moldovenilor va fi un exercițiu firesc și unul absolut necesar.”, a precizat politicianul.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților