[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce cadouri a primit Ion Chicu în 2020 fiind Premier și ce a făcut cu ele
25 Ianuarie

Guvernul Republicii Moldova a făcut public lista cadourilor primite de angajații Guvernului pentru anul 2020. Cancelaria de Stat a publicat Raportul pentru cadourile admisibile și neadmisibile, transmite CURENTUL.

Astfel, în 2020, Premierul Ion Chicu a primit în dar un tablou compoziție „Древняя история Украины” în valoare aproximativă de 400 lei din partea unor oficiali ai Ucrainei. Cadoul a fost expus în sala de expoziție.

De asemenea, Ion Chicu a primit din partea Gazprom un tablou – panou „Anotimpurile”, în valoare aproximativă de 500 lei. Cadoul, la fel, a fost expus în sala de expoziție.

Din partea unor oficiali ai Turciei, Ion Chicu a primit un panou de sticlă pe suport „Talisman – Ochiul Norocului” în valoare de 300 lei, cadou care, de asemenea, a fost expus în sala de expoziție.

Din partea prim-ministrului Kazahstanului, Ion Chicu a primit un suvenir – bibelou „Măr”, o puhă/bici în valoare totală de 700 lei, obiecte expuse în sala de expoziție.

Ion Chicu a transmis spre expunere în sala de expoziție și un set de cărți „Belarus”, în valoare de 300 lei, oferite de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în R. Moldova, Anatolii Kalinin.

Ion Chicu a păstrat două seturi și cești de cafea din partea Premierului Victor Orban, în valoare de 150 lei și din partea ministrului de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, în valoare de 400 lei.

În registrul cadourilor oferite este menționat și că fostul viceprim-ministru Alexandru Flenchea a primit, din partea directorului CNA, Ruslan Flocea, 20 de calendare 2020 în valoare totală de 360 lei.

Secretarul general al Guvernului, Liliana Iaconi, a primit o cană termos și o umbrelă în valoare de 200 lei, iar șeful direcției juridice și supravegherea controalelor de stat, Aliona Medvețcaia, a primit, din partea Poștei Moldovei, un album cu timbre în valoare de 200 lei.

Cât privește cadourile inadmisibile, în Registru este indicat un cadou din partea candidatei la o funcție publică, Melnic Violeta, care a făcut un cadou cu ocazia zilei de naștere a secretarului general adjunct al Guvernului, Adrian Ermurachi. Cancelaria menționează că la oferirea cadoului a fost menționat doar despre broșură, conținutul nefiind menționat. Cadoul în sine reprezenta o broșură IRIM, însoțită de o felicitare în care se afla un ac de cravată din aur.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților