[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce cadou a oferit Premierul Pavel Filip Bibliotecii Naționale a R. Belarus
7 Iunie

Premierul Pavel Filip a oferit astăzi în dar Bibliotecii Naționale a Republicii Belarus o copie a unei cărți vechi tipărite de un cetățean belarus. Aceasta este o Evanghelie care a văzut lumina tiparului în 1636, datorită lui Mihail Slezka. Cartea a fost găsită în arhiva Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova și a fost restaurată, transmite CURENTUL.

Totodată, Premierul a vizitat muzeul cărților din incinta bibliotecii unde sunt expuse manuscrise, culegeri de opere și exemplare de cărți valoroase pentru literatura mondială. De asemenea, șeful Executivului a mers în sălile de lectură ale bibliotecii, unde a fost informat despre noile tehnologii implementate în vederea îmbunătățirii și modernizării serviciilor bibliotecare. În acest sens, o importanță deosebită se acordă digitalizării proceselor de căutare și livrare către cititor a cărților solicitate, fiind deschise săli virtuale pe întreg teritoriu țării. Astfel este facilitat şi accesul la resurse de informare internaționale.

Biblioteca dispune de 20 de săli de lectură pentru 2000 de persoane, săli de conferințe și spații multifuncționale, unde se desfășoară expoziții și evenimente culturale. În fondul Bibliotecii Naționale a Republicii Belarus se găsesc zece milioane de cărți.

foto-_J0A1048

foto-_J0A0912

foto-_J0A0898

foto-_J0A0884

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților