[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce așteaptă de la 2018 directorul ADR Centru? „Visul meu de aproape 5 ani, legat de satul de baștina să devină realitate”
1 Ianuarie

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), Viorel Jardan, a avut un an reușit pe plan personal, iar așteptările pentru 2018 sunt mari.

Solicitat de CURENTUL, Viorel Jardan ne-a spus ce rezultate au fost înregistrate în anul care pleacă.

„Trebuie să recunosc, 2017 a fost anul consolidării și a reușitelor pe plan personal.

Când zic personal, mă refer la împlinirea pe care o savurez odată cu materializarea tuturor ideilor frumoase și necesare comunității din care fac parte. Un an extrem de activ cu aprofundarea capacităților în Dezvoltarea Regională în zona Centru, cu îndeplinirea maximă a obiectivelor bugetare ale instituției.

Am finalizat masterul la București. Cel mai important, îl cataloghez drept un an reușit, pentru că eu și persoanele apropiate suntem sănătoși și putem contribui la rezolvarea necesităților populației.

În plan politic, absolut la toate nivelurile de comunicare, Ministerial, raional sau sătesc am depășit constructiv toate micile impedimente apărute și am făcut astfel încât, în măsura posibilităților, cetățenii să aibă doar de câștigat pe urma acțiunilor noastre. La nivel național, cred că este evident pentru toată populația, că direcția actualei guvernări este una corectă, unică în abordare și realizări după anii ’90, care are drept scop ridicarea nivelului de trai al populației”, a spus Viorel Jardan.

Totodată, directorul ADR Centru ne-a spus care au fost reușitele și eșecurile anului.

„Reușitele cele mai evidente, după părerea mea sunt:

– reforma Guvernamentală sau centrală, prin eliminarea unei părți a birocrației;

– majorarea încasărilor la Bugetul de Stat și susținerea sectorului antreprenorial;

– stabilitatea politică existentă pe parcursul întregului an.

Aceste 3 elemente, aliniindu-se multor acțiuni corecte, au făcut posibilă îmbunătățirea relațiilor și redobândirea încrederii partenerilor de dezvoltare.

Cât despre ratări, rămân să cred că în ciuda multor acțiuni întreprinse, lupta cu corupția rămâne o problemă generală;

Referendumul eșuat în Capitală este un alt eșec semnificativ atât economic, cât și la capitolul implicarea populației în problemele comunității; și, de asemenea, continui poziția mea că, baricadarea societății în cele 2 extreme este un eșec semnificativ pe care foarte greu o să-l putem elimina.

Cel mai important însă, trebuie de precizat: atât reușitele, cât și eșecurile trebuie asumate, iar în cel mai scurt timp de întreprins acțiuni ca depășirea eșecurilor să fie transformate în istorii de succes ale țării noastre”, a precizat Viorel Jardan.

Directorul ADR Centru speră că anul 2018 va fi cu mai multe realizări.

„Așteptările, ca ale fiecărui tânăr din Republica, sunt extrem de mari. General vorbind – dezvoltarea economică, investiții mari, salarii, nivel de trai – necesitățile stringente pe care le așteptăm soluționate. Politic, aș dori mult ca noile structuri formate să dea eficiența dorită, conceptul reformei Administrației Publice Locale să fie definitivat și aprobat, iar alegerile parlamentare să demonstreze ca în Legislativ pot accede cu adevărat persoane puternice, competente și să reprezinte cetățeanul de rând al Republicii Moldova.

În plan personal aștept evoluție în toate domeniile de activitate și ca visul meu de aproape 5 ani legat de satul de baștina să devină realitate: deschiderea stadionului și a casei de cultură: două necesități majore a unei comunități mici, dar splendide pe nume Lozova!”, a punctat Viorel Jardan.

Cristina Parfeni

Republicat din 27 decembrie 2017.

Inapoi la arhiva noutaților