[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce a pregătit Igor Dodon pentru deputați în noua sesiune parlamentară
2 Februarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, declară că ieri, a început sesiunea parlamentară, respectiv și-a stabilit mai multe priorități. Despre aceasta șeful statului a scris pe o rețea de socializare, informează CURENTUL.

Igor Dodon, a declarat că, pentru startul acestei sesiuni, își propune și va insista foarte activ pe susținerea în Parlament a inițiativei sale legislative cu privire la anularea Legii ce presupune trecerea pe umerii cetățenilor a rambursării miliardelor furate din sistemul financiar-bancar.

„Pînă la moment, proiectul a fost examinat în 4 comisii parlamentare: 3 dintre care au dat aviz pozitiv sau examinare în plenul parlamentului, o comisie a dat aviz negativ. Urmează să vedem cum se vor expune celelalte comisii din Parlament. Îndemn deputații să fie vigilenți, să nu admită ca poporul să întoarcă banii furați de hoți. Am solicitat o analiză detaliată a tuturor documentelor cu privire la furtul secolului. Prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate va avea un singur subiect în ordinea de zi: jaful miliardelor din sistemul financiar-bancar din Republica Moldova”, a precizat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a reiterat: „miliardele furate trebuie să fie întoarse de toți acei care au participat la acest furt, de acei care au executat, de cei care au cunoscut, dar au tăinuit frauda care urma să aibă loc. Aceste persoane trebuie să răspundă dur în fața legii, iar în cazul multora dintre ei averile trebuie confiscate în folosul statului și al cetățenilor”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților