[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce a discutat ministrul Apărării cu oficialul NATO, aflat în RM
10 Octombrie

Ministrul Apărării, Eugen Sturza şi Comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, au avut o întrevedere cu asistentul adjunct al Secretarului General al NATO pentru politica de apărare și planificare, James Appathuray, transmite CURENTUL.

Cu acest prilej, oficialii au discutat despre situaţia regională, reforma sectorului de apărare şi cooperarea Republicii Moldova cu Alianţa Nord-Atlantică.

Eugen Sturza l-a informat pe James Appathuray despre acţiunile întreprinse de conducerea Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major în contextul modernizării  Armatei Naţionale, în special în dotarea unităţilor militare, renovarea infrastructurii, îmbunătăţirea pachetului social şi completarea cu soldaţi profesionişti.

De asemenea, ministrul Apărării a apreciat sprijinul Alianţei la punerea în aplicare în ţara noastră a unor proiecte, programe şi iniţiative, care au avut ca obiectiv transformarea sectorului de securitate şi apărare şi ajustarea acestuia la standardele internaţionale. În acest sens, ministrul Sturza s-a referit la Iniţiativa de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI), Conceptul Capabilităţilor Operaţionale (OCC), precum şi Programul de consolidare a integrităţii în sectorul de securitate şi apărare (BI).

Totodată, Eugen Sturza a menţionat contribuţia NATO la pregătirea militarilor moldoveni, atât în cadrul şcolilor specializate, cât şi la exerciţiile multinaţionale.

La rândul său, James Appathuray a reiterat disponibilitatea Alianţei de a consolida parteneriatul cu ţara noastră şi a oferi asistenţă pentru reformarea instituţiei de apărare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților