[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce a discutat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene cu șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău
11 Decembrie

Un schimb de opinii vizavi de evoluțiile cooperării Republicii Moldova cu Consiliul Europei, în particular procesul de reformare a sistemului justiției potrivit standardelor europene, au fost principalele subiecte discutate în cadrul întrevederii Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi cu Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat, oficialii au menționat importanța eficientizării luptei cu corupția și asigurarea independenței reale a justiției, accentuând caracterul urgent al acestui exercițiu. În acest context a fost menționată vizita proximă a Prim-ministrului Ion Chicu la Strasbourg, precum și vizita la Chișinău a Președintelui Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Gianni Buquicchio.

William Massolin a apreciat perseverența Guvernului Republicii Moldova în promovarea reformelor de modernizare a țării, inclusiv angajamentul autorităților de a ratifica Convenția privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (Convenția de la Istanbul), asigurând sprijinul plenar al Organizației în realizarea acestor obiective.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților