[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ce a declarat Președintele RM la întâlnirea cu Ambasadorii statelor ex-sovietice acreditați în RM
28 Martie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi cea de-a doua întrevedere cu Ambasadorii statelor ex-sovietice acreditați în Moldova. Despre aceasta șeful statului a scris pe o rețea de socializare, informează CURENTUL.

Igor Dodon a declarat că, în cadrul întrevederii, au discutat mai multe subiecte de actualitate din domeniul politicii interne și externe.

„Am reiterat poziția mea pe marginea posibililor modificări care urmează a fi făcute la Codul Electoral care prevăd trecerea la sistemul de vot uninominal. Am invitat ambasadorii să participe la Conferința internațională, care va avea loc la Chișinău pe 3-4 aprilie curent și în cadrul căreia se preconizează semnarea Memorandumului de cooperare cu Uniunea Economică Euro-asiatică”, a precizat șeful statului.

Igor Dodon a menționat că a informat diplomații despre faptul, că în luna mai, deja va fi depusă cererea privind obținerea statutului de stat observator în cadrul Uniunii Euro-asiatice.

„De asemenea, le-am comunicat Ambasadorilor că mai multe inițiative prezidențiale, inclusiv inițiativa de anulare a legii care pune pe umerii cetățenilor povara miliardului furat au fost blocate în Parlament, fapt care mă determină să inițiez procedura de consultare cu poporul Republicii Moldova”, a mai scris Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților