[ X ]
[ X ]
[ X ]
CCRM a participat la videoconferința în cadrul Consiliului conducătorilor organelor supreme de control financiar ale statelor-membre CSI
28 Februarie

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat la un seminar de lucru în regim de videoconferință în cadrul Consiliului conducătorilor organelor supreme de control financiar ale statelor-membre CSI, transmite CURENTUL.

Seminarul a fost organizat la inițiativa Curții de Conturi a Federației Ruse, tematica fiind „Concluzii cu privire la raportul anual privind executarea bugetului federal (de stat). Practica utilizării clasificatorului deficiențelor și analiza situațiilor financiare”.

La seminarul web, la fel, au participat și reprezentanți ai instituțiilor supreme de audit din Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan și Tadjikistan.

În calitate de raportori din cadrul Curții de Conturi a Federației Ruse au fost Dubinkin Vadim, director al Departamentului consolidat al controlului preliminar, operativ și ulterior al bugetului federal și Crupeneva Elena, șef al Departamentului suport metodologic a Curții de Conturi a Federației Ruse și implementarea auditului extern.

În cadrul seminarului au fost puse în discuții mai multe aspecte legate de practici internaționale a clasificatorului deficiențelor identificate în timpul auditului extern. În context, participanții videoconferinței au discutat mai multe subiecte de interes comun, totodată au făcut schimb de opinii sub formă de întrebări-răspunsuri.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților