[ X ]
[ X ]
[ X ]
Câțiva polițiști de frontieră au învățat procedee de autoapărare și imobilizare a infractorilor în stil karate
7 Noiembrie

Timp de două săptămâni, 30 de poliţişti de frontieră au învăţat procedee de autoapărare şi imobilizare a infractorilor de la sensei-ul Victor Panasiuc, deţinătorul celui de-al 7-lea dan în karate-do, stilul Goju-Ryu. Cursul de instruire s-a petrecut în incinta Clubului Sportiv Central „Dinamo” al MAI, transmite CURENTUL.

Lecţiile de karate vin în concordanță cu necesitățile moderne de intervenție ce au ca obiectiv o serie de măsuri care aplicate corect asigură nu doar posibilități fizice redutabile, dar și cele morale, intelectuale, primordiale.

Cursul de instruire s-a încheiat ieri, 6 noiembrie curent, cu tradiționala formalitate de felicitare a participanților. Mentorul Igor Mancoș le-a mulțumit pentru implicare, responsabilitate și tenacitatea de care au dat dovadă, fapt ce oferă o perseverență motivată și importanță timpului.

NOTĂ: Goju-ryu este un stil străvechi de karate care îşi are originea de pe insula japoneză Okinawa. Acest stil de luptă foloseşte energia internă a omului. La baza karate Goju-ryu se află tehnica luptei corp la corp. Astfel, Goju-ryu poate fi aplicat în spaţii restrânse (ascensor, transport, mulţime).

Cristina Parfeni

123_7 123_2

Inapoi la arhiva noutaților