[ X ]
[ X ]
[ X ]
Câțiva bărbați au fost depistați de inspectori în timp ce vânau ilegal. Aceștia s-au ales cu amezi
5 Ianuarie

Inspecția Ecologică Leova a efectuat 2 raiduri de combatere a braconajului și tăierilor ilicite în comun cu colaboratorii Inspectoratului local de Poliție și subdiviziunii Teritoriale Leova a SVPM, transmite CURENTUL.

În rezultatul controlului au fost depistate câteva cazuri de încălcare a prevederilor actelor normative privind folosirea și protecția fondului cinegetic și anume 2 cazuri de încălcare a Regulilor de securitate la vânătoare în sectorul de vânătoare Ceadîr și Băiuș, unde 2 moldoveni, memri ai SVPM practicau vânătoarea fără echipamentul necesar (vesta de culoare galben-verzuie sau portocalie intens). Aceștia au fost sancționați.

De asemenea, pe câmpurile agricole semănate cu culturi cerealiere între localitățile Sărățica Nouă și Vozniseni a fost depistat un moldovena cu o armă cu țeava lisă de model MP-27EM-1C, calibru 12X76mm, încărcată. Bărbatul practica individual vânătoarea ilegală la animale cu blană fără permis de vânătoare, produse de vânat. Astfel, pe faptul dat a fost întocmit un proces-verbal cu ridicarea armei de vânătoare, care a fost transmisă spre păstrare la Inspectoratul de Poliție Leova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților