[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cătălina Carauș: „Nu m-am gândit vreodată că voi preda lecţii de canto”
18 Februarie

Pandemia a afectat mulţi artişti, iar unii dintre ei s-au reprofilat, de altfel e şi cazul artistei Cătălina Carauș, care de ceva timp e profesoară de canto şi susţine că e o responsabilitate mare, dar adoră ceea ce face, informează CURENTUL.

„E o responsabilitate enormă pe care trebuie să ţi-o asumi! Sunt atât de multe nuanţe… Practic sănătatea corzilor vocale şi o bună parte din viitorul muzical al elevului tău e în mâinile tale! Pe lângă asta, eşti şi un mentor care îi insuflă anumite viziuni asupra vieţii din experienţa proprie ca artist şi trebuie să fii foarte atent, mai ales cu cei mici, cum le transmiţi acea informaţie, pe cât de echidistant posibil, pentru că va rămâne în creieraşul lor pe viaţă! Eu ţin minte toate povestirile şi lecţiile de viaţă pe care mi le-a transmis profesoara mea de canto, asta nu se uită niciodată”, a spus Cătălina, pe reţele sociale.

Totodată, Cătălina e dezamăgită de iresponsabilitatea unor profesori de canto faţă de vocile pe care pretind să le crească „sau cei care vorbesc despre “canto corect” – un termen pe care l-am auzit doar la noi”.

Pe lângă asta a mai spus: „Nu mă gândeam acum câţiva ani nici că voi ajunge să cânt propriile piese, scrise de mine…. Azi m-am trezit cu gândul că îmi place atât de mult ce fac şi mereu păstrez acea doză mică de curiozitate şi adrenalină făcând lucruri noi. Totuşi, tot ce ni se întâmplă vine exact atunci când trebuie”.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților