[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cătălin Josan și Pasha Parfeni au fost excluși de la un concert: „Se vrea compromiterea actorilor care îndrăznesc să se opună vehement regimului”
8 Decembrie

Cătălin Josan și Pasha Parfeni au fost excluși de la „Potcoava de Aur”, transmite CURENTUL.

Cătălin Josan a făcut anunțul pe un site de socializare:

„Îmi pare rău să vă anunț că eu și Pasha Parfeni am fost excluși de la încă un concert de anvergură de la Chișinău.

Astfel, prin presiuni inimaginabile și persecuții din partea oamenilor apropiați actualului regim de la Chișinău, așa se face că eu și Pasha am fost anunțați că nu vom mai participa la ediția de anul acesta a spectacolului Potcoava de Aur, organizat de Noroc Media.

Asta după ce anul trecut am fost desemnat câștigător al marelui trofeu al ediției aniversare de 10 ani, iar după, în sala Palatului Național, a răsunat imnul mișcării protestatare. A fost un mesaj răsunător și o palmă zdravănă pentru putere.

Noroc Media, având probabil cel mai popular post radio care ajunge în toate colțurile țării, cu o putere de influență informativă enormă, a devenit un actor incomod pentru actualul regim.

Sunt circumstanțe extrem de delicate, în ale căror detalii nu pot intra, însă concluzia mea este următoarea: prin această acțiune, se vrea compromiterea actorilor care îndrăznesc să se opună vehement regimului, începând de la oameni de afaceri, companii autohtone de succes, investitori străini, până la avocați, jurnaliști și artiști cu renume.

Culmea e că aceste tentative de intimidare și cenzură au un efect invers asupra mea și a lui Pasha, cât și, sunt sigur, asupra societății civile.

Acum, mai mult ca niciodată, simt o puternică susținere din partea oamenilor cu adevărat demni. Cu fiecare tentativă de sabotare, de persecuție, de intimidare, ne convingem că ceea ce facem este corect și are un impact mai puternic decât ne imaginăm. Și tocmai asta ne dă putere să ne zbatem pentru dreptate, pentru oamenii acestei țări.

Cert este că regimul Plahotniuc este o corabie care se îneacă într-un vârtej amețitor, întărâtat tocmai de astfel de încercări de intimidare.

Mă adresez celor care încă mai cred că această corabie se poate salva: vă înșelați. Fugiți. Fugiți departe. Fugiți acum. Pentru că al vostru căpitan va continua să vă arunce unul câte unul peste bord pentru a se salva. Ultima voastră speranță rămâne să vă acordați singuri sentințele acum, cât mai aveți frâiele justiției în mâini. Pentru că după asta, arde. Și arde rău. Eu unul vreau să vă mulțumesc pentru curajul pe care mi-l dați – mie, lui Pasha și tuturor celor care ne susțin.

E și ușor amuzant că o guvernare mafiotă a ajuns să se teamă de un tricou.

Dragii mei, îmi pare rău că nu pot fi alături de voi la Potcoava de Aur și în acest an, dar vă îndemn să-i bucurați pe artiștii de pe scenă cu aceleași aplauze cu care m-ați susținut și pe mine anul trecut, când ne-am ridicat și am cântat împreună și ne-am amintit cine-am fost și suntem”, scrie în anunț.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților