[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cât va rezista coaliția parlamentară? Nicolae Negru consideră că…
13 August

Comentatorul politic Nicolae Negru consideră că majoritatea parlamentară PDM-PSRM se va menține până la alegerile prezidențiale, dar nu exclude că opoziția ar putea veni cu o altă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, transmite CURENTUL.

„Așa cum arată lucrurile, coaliția de guvernare se va menține. Am în vedere, lucrurile arată că dl Filip și deputații lui nu sunt independenți pur și simplu. Ei sunt dependenți în aceeași măsură în care mai înainte erau dependenți de Plahotniuc, dar poate unii deputați se vor gândi mai bine și eu cred că opoziția va încerca să schimbe situația”, spune Nicolae Negru.

Totodată, comentatorul afirmă că dacă opoziția va avea cele 51 de voturi, va da Guvernul jos.

„S-ar putea să vină opoziția cu moțiune de cenzură acum, dacă va avea cele 51 de voturi necesare pentru a da jos acest guvern și a învesti altul. Va avea sau nu va avea, aici încă rămâne 50:50 sau 51:49. 51 pentru Dodon, fiindcă el are acum 51 de voturi, 51, fiindcă Oleinic mai este neafiliat, mai bine zis, că independent nu seamănă să fie. Dar va depinde încă și de starea de spirit a populației, starea de spirit e la pământ acum, oamenii sunt foarte disperați și s-ar putea ca politicienii să fie împinși pur și simplu să ia niște măsuri. Vom vedea ce vor face aceste patru partide, dar prea târziu s-au apucat ei să rezolve problemele. Asta e ca și cum deja arde casa, focul a cuprins tot acoperișul și tu începi să stingi focul”, a mai spus Nicolae Negru pentru Radio Europa Liberă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților