[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cât costă în 2019-2020 să trăiești la căminul Universității de Medicină „Nicolae Testemițanu”
9 August

Până la începerea noului an de studii 2019-2020 a rămas mai puțin de o lună. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a început deja repartizarea locurilor de cazare pentru studenții admiși la studii în acest an, cât și pentru cei din anii precedenți, transmite CURENTUL.

Contactat de reporterul nostru, președintele Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină, Gheorghe Buruiană, a spus că căminele studențești sunt pregătite în totalitate atât pentru noii studenți, cât și pentru cei din promoțiile din anii precedenți.

„Studenții din anul II, promoția 2018-2019 au fost deja cazați în cămine. Aceștia cunosc locul unde vor locui în următorul an de la data de 1 iulie. Pentru studenții care au fost admiși în acest an la studii în cadrul USMF cazarea va avea loc pe 29 august la ora 8:00 în blocul didactic nr. 2 de la Malina Mică”, a spus Gheorghe Buruiană.

Pentru studenții din acest an Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a făcut rezerve de 250 de locuri. Potrivit lui Gheorghe Buruiană procentul de acoperire a cazării este de 90%. Aproximativ 280 de tineri din cei 759 admiși necesită cazare, iar până pe 4 septembrie când va expira termenul de cazare toți studenții din anul I pot solicita un loc în cămin.

„Locurile de cazare în căminele studențești se oferă după mai multe criterii: în primul rând studenților orfani, care au numai un părinte, invalizi sau care au părinți cu grad de invaliditate , a căror părinți au participat în înlăturarea pagubelor catastrofei de la Cernobîl, studenților care provin din familii cu mulți copii. Dacă studentul nu face parte din aceste categorii sociale, atunci cazarea în cămin se oferă în baza unui alt criteriu – calcularea distanței de acasă până la universitate”, a precizat Gheorghe Buruiană.

Prețul pentru cazarea in căminele Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” sunt stabilite conform consumului anual în fiecare cămin. Prețurile în acest an variază de la 380 până la 460 lei pe lună.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților