[ X ]
[ X ]
[ X ]
Câștigătorii concursului „Săptămâna eficienței energetice în școala mea”, premiați pentru inovație în eficiența energetică
17 Iunie

Elevii din diferite instituții de învățământ din Republica Moldova au fost premiați pentru eforturile lor remarcabile în promovarea eficienței energetice și a surselor regenerabile de energie. Aceștia și-au prezentat lucrările în cadrul celei de-a treia ediții a concursului „Săptămâna eficienței energetice în școala mea”, iar premiile au fost acordate în cadrul evenimentului „Sun dă-i Fest 2024”.

La concursul,  desfășurat în perioada 25 aprilie – 25 mai 2024, s-au înscris în jur de 170 de elevi din 13 localități, care au format 14 echipe. Lucrările lor au fost evaluate de un juriu de experți în domeniul energiei, care au apreciat atât inovația, cât și impactul practic al acestora. Astfel, șase echipe din  instituțiile de învățământ din întreaga țară au fost desemnate câștigătoare în cele două categorii de vârstă.

În categoria I, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, câștigătorii sunt:

  • Clasa IV-a B, LTPA „Elena Alistar”, mun. Chișinău;
  • Clasa a II-a „B”, IP Școala Primară nr.12 „Anatol Popovici”, mun. Chișinău;
  • Clasa a II-a ,,B”, LT ,,Vasile Suhomlinski” mun. Edineț;

În categoria II, dedicată elevilor cu vârsta între 11 și 16 ani, câștigătorii sunt:

  • IP Gimnaziul Cobusca Nouă, s. Cobusca Nouă, r. Anenii Noi;
  • IP Gimnaziul ,,Nicolae Holban”, s. Scorțeni, r. Telenești;
  • IP Gimnaziul Răscăieți, r. Ștefan Vodă.

În cadrul „Sun dă-i Fest 2024”, elevii au primit recunoașterea binemeritată pentru munca și dedicarea lor. Câștigătorii au fost apreciați cu diplome de excelență, semn al recunoașterii eforturilor lor, dar și cu premii speciale, care să le încurajeze angajamentul continuu în domeniul eficienței energetice.

Centrul Național pentru Energie Durabilă și partenerii evenimentului felicită toate echipele participante pentru entuziasmul și contribuția esențială în promovarea unui viitor energetic durabil. Concursul de creație „Săptămâna eficienței energetice în școala mea” subliniază importanța educației în domeniul energiei și evidențiază rolul vital al tinerilor în crearea unui mediu mai curat și mai verde.

Pentru a vizualiza lucrările realizate de elevi și pentru a afla mai multe despre concurs și activitățile Centrului Național pentru Energie Durabilă, vă invităm să vizitați pagina de Facebook a Centrului Național pentru Energie Durabilă: https://www.facebook.com/CentrulNationalpentruEnergieDurabila/

Concursul a fost organizat în contextul Săptămânii Europene a Energiei Durabile (EUSEW) de către Centrul Național pentru Energie Durabilă în parteneriat cu Ministerul Energiei al Republicii Moldova și cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova și al Guvernului Danemarcei.

Inapoi la arhiva noutaților