[ X ]
[ X ]
[ X ]
Câștig de cauză Partidului „Patria” – exclus din cursa electorală la parlamentarele din 2014
4 August

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a dat câștig de cauză Partidului „Patria”, care a fost exclus din cursa electorală la alegerile parlamentare din 2014, informează CURENTUL.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, care în 2014 a candidat de pe listele partidului menționat, a declarat: „Este o mare victorie pentru toată echipa partidului nostru. Astăzi a fost publicată decizia CtEDO, care am așteptat-o în ultimii 6 ani. În 2014, în mod abuziv a fost scos ilegal Partidul politic „Patria” din alegerile parlamentare”, a spus el.

În același timp, Renato Usatîi a ținut să mai adauge: „Este scris clar, că partidul a fost scos fără ca să-și poată apăra poziția. Era scrisă o notă că Usatîi ar fi procurat automobile și ar fi utilizat bani în campania electorală. În decizie este scris clar, că nici o dovadă în acest sens nu a fost prezentată de Poliție”.

De menționat că, Curtea a acordat partidului reclamant 7,500 Euro cu titlu de prejudiciu moral și 8,000 Euro cu titlu de costuri și cheltuieli.

Prin urmare, Usatîi a vorbit despre următoarele acțiuni. „Noi vom pregăti o adresare către Procuratura Generală. Vom colecta, mai întâi, materialele împotriva organizației criminale din 2014 în frunte cu Plahotniuc”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților