[ X ]
[ X ]
[ X ]
Castele din penitenciare. Fost ministru al Justiției: „Ele există de zeci de ani”
17 Octombrie

Candidatul democraților pentru șefia Capitalei, Vladimir Cebotari, fost ministru al Justiției, afirmă că în penitenciarele din țară au existat demult caste, transmite CURENTUL.

Despre rezolvarea acestei probleme, Vladimir Cebotari a vorbit în cadrul unui interviu realizat cu jurnalistul Andrei Bolocan, patronul Emisiunii „Lumina”.

„Știam despre prezența castelor în închisori și aveam cerințe și așteptări mari de la colegii din Departamentul Instituțiilor Penitenciare. Aceste caste existau de zeci de ani până a fi în funcția de ministru al Justiției. Am avut și o strategie în acest sens. Noi ziceam că „înainte să ceri ceva, trebuie să dai ceva”. Am avut abordări clare în politicile din penitenciar. Am pornit chiar și tipărirea manualelor de proceduri pentru a standardiza tot ce se întâmplă în penitenciare. Sunt necesare sute de milioane de euro pentru a îmbunătăți locurile de detenție. Construcția penitenciarului este primul pas. S-au făcut investiții în acest sens, dar nu până la capăt. Problema nu va fi rezolvată nici în 2019, nici în 2020 și chiar dacă se va construi acel penitenciar, problema nu va dispărea”, a spus Vladimir Cebotari.

Amintim că Vladimir Cebotari a fost ministru al Justiției în perioada 30 iulie 2015 – 21 decembrie 2017.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților