[ X ]
[ X ]
[ X ]
Casa Regală a României a oferit burse de studii pentru 2 studenți din Moldova
13 Decembrie

Casa Regală a României a oferit încă două burse de studii,  Regele Ferdinand și Regina Maria, studenților Universității Academiei de Științe a Moldovei – Daniel Podgornîi și Ana Anastasiu, transmite CURENTUL.

Ceremonia de înmânare a burselor a avut loc la 12 decembrie 2016, eveniment la care a participat conducerea Academiei de Științe a Moldovei, academicieni, m.c. Vladimir Hotineanu, președintele Comisiei Parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Dna Corina Fusu, ministrul Educației, E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova, prorectori, decani, șefi de catedră, studenţi, masteranzi, doctoranzi.

Invitatul de onoare al ceremoniei a fost Alteța Sa Regală Principele Radu al României, Doctor Honoris Causa al Universității. Înaltul oaspete a fost întâmpinat tradițional cu pâine și sare, de către rectorul Universității, acad. Maria Duca și studenții Mihail Curagău și Olesea Tabără, deținătorii burselor Regele Ferdinand și Regina Maria în anul 2015.

Reprezentantul Casei Regale a specificat că, actualmente, Bursele Carol I și Regina Elisabeta sunt acordate Universității de Studii Economice din București, Bursele Regele Ferdinand și Regina Maria – Universității AȘM de la Chișinău, iar pentru că este sfârșit de an și unul jubiliar pentru Casa Regală, Principesa Moștenitoare Margareta dorește să instituie la Universitatea din Comrat Bursele Regele Mihai și Regina Ana, în memoria Reginei dispărute anul acesta dintre noi. Menționăm, în acest sens, că Alteța Sa a vizitat de două ori Universitatea din Comrat, ambele vizite fiind legate de existența recentă a unui lectorat de limbă română.

Bursele Regele Ferdinand I și Regina Maria sunt acordate pentru anul universitar 2016-2017. Cele două burse regale dedicate studenților basarabeni au fost fondate în anul 2015 de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu. Acestea au caracter anual și sunt o continuare a legăturii tradiționale dintre Coroană și educație începută de întemeietorul României Moderne, Regele Carol I.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților