[ X ]
[ X ]
[ X ]
Casa-muzeu „Alexandru Donici” va fi transmisă în administrarea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării
11 Februarie

Casa-muzeu „Alexandru Donici” va fi transmisă în administrarea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC) și va deveni o filială a Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, transmite CURENTUL.

Muzeul deține un potențial expozițional de importanță locală și națională, iar decizia a fost luată în scopul valorificării patrimoniului cultural și științific, dar și restaurării muzeului. Funcționarea acestuia va fi asigurată de MECC, care va suporta inclusiv și cheltuielile de personal. Pentru anul 2019 din bugetul de stat au fost alocați circa 300 de mii de lei pentru salarizarea personalului muzeului.

Casa-muzeu „Alexandru Donici” își are sediul în conacul care a aparţinut familiei fabulistului Alecu Donici. Muzeul deţine un fond alcătuit din lucrări de artă plastică, pictură, grafică, desen, artă decorativă, facsimiluri ale unor documente relevante despre viaţa şi activitatea familiei Donici, piese cu caracter etnografic, precum şi obiecte de mobilier. Anual, muzeul este vizitat de circa 18 mii de vizitatori.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților