[ X ]
[ X ]
[ X ]
Care este viitorul clădirii Circului din Chișinău? Informații de la ministerul responsabil
1 August

La începutul lunii iulie curent, mai multe mijloace mass-media anunțau că în viitorul apropiat se preconizează implementarea unui proiect grandios de reconstrucție a clădirii Circului din Capitală. Însă, solicitat de CURENTUL, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a infirmat informația difuzată.

Reprezentantul serviciului de informare și comunicare cu mass-media al ministerului, Ion Mischevca a comunicat că actualmente se desfășoară doar lucrări de reparație cosmetică și nimic mai mult.

„Lucrări de reparație capitală nu se preconizează și nici nu au fost preconizate, luând în vedere cheltuielile enorme pe care le impun aceste lucrări. Ne-am dori forte mult să identificăm investitori și potențiali investitori doritori de a contribui la reconstrucția circului, dar însăși studiul de fezabilitate costă enorm, nemaivorbind de lucrările nemijlocite”, ne-a spus Ion Mischevca.

Totodată, Mischevca a precizat că ministerul în continuu încearcă să găsească resurse pentru efectuarea lucrărilor.

Circul de Stat din Chișinău se află în reparație încă din 2004, dar progrese semnificative în restaurarea lui nu au fost înregistrate. Totuși, în această perioadă, uneori au loc spectacole.

Dima Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților