[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cântărețul de Operă Mihai Munteanu – sursă de inspirație pentru studenții de la Conservatorul „Jacopo Tomadini”din Italia. Detalii exclusive!
11 Octombrie

Cântăreți și studenți de la Conservatorul de muzică din Italia au venit la Chișinău pentru a lua lecții de canto de la cântărețul de operă Mihai Munteanu, transmite CURENTUL.

Contactat de reporterul nostru, tenorul Mihai Munteanu a spus că este vorba despre un proiect comun organizat de Conservatorul de Muzică de Stat „Jacopo Tomadini” din Italia și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova , în cadrul căruia sunt desfășurate masterclass-uri și concerte cu participarea profesorilor și studenților de la ambele instituții de învățământ muzical superior.

„Cântăreții și studenții din Italia sunt la Chișinău de pe 30 septembrie. Timp de o săptămână aceștia au programate lecții de canto la profesorii noștri și vor participa la concerte până pe 12 octombrie. Ieri am avut un masterclass și am rămas uimit că au ales să ia lecții de canto de la mine. Acest program are drept scop schimbul de experiențe între instituții și studenți. Acum o săptămână am revenit din Kazahstan unde am fost membru al juriului în cadrul unui concurs internațional și am avut masterclass-uri cu cântăreți și studenți din Italia, Rusia, Kazahstan. Mă bucură faptul că străinii sunt interesați să vină la Chișinău ca să învețe de la mine personal, cât și de la profesorii Academiei de muzică”, a spus Mihai Munteanu.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților