[ X ]
[ X ]
[ X ]
Candu: „Reprezentanții Guvernului și Parlamentului din Consiliul Suprem de Securitate nu vor participa la ședința programată pentru astăzi”
29 August

Reprezentanții Guvernului și Parlamentului care sunt prezenți în Consiliul Suprem de Securitate (CSS) nu vor participa la ședința programată pentru astăzi, la ora 11.00, convocată de șeful statului. Anunțul a fost făcut de Președintele Parlamentului, Andrian Candu, vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), după ședința Biroului Permanent al PDM, informează CURENTUL.

Andrian Candu a declarat că pe agendă sunt incluse mai multe subiecte ce țin doar de competența Guvernului și nu țin de competența CSS și a Președintelui.

„Unul dintre subiectele, care considerăm că, în general, nu are ce de ce să fie discutat la nivel de CSS ține de decizia Guvernului de a-l declara pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin – persoana non-grata. Punerea unor astfel de subiecte pe ordinea de zi a CSS – considerăm că este o provocare și nu se urmărește nimic altceva decât să politizeze acest subiect, care deja îl considerăm consumat. Noi nu vrem ca CSS să devină un instrument al confruntărilor, mai ales geopolitice. Sunt multe subiecte legate de securitatea statului ce pot fi pe agenda CSS, dar nu – cel legat de decizia Guvernului”, a precizat democratul.

Andrian Candu a menționat că ei nu boicotează CSS, dar vor participa la ședința Consiliului „atunci când cu adevărat se vor discuta pe agendă subiecte de securitatea statului RM”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților