[ X ]
[ X ]
[ X ]
Candu: „Proiectele de legi cu privire la amnistia fiscală şi liberalizarea capitalului au fost retrase din Parlament”
28 Februarie

Proiectele de legi cu privire la amnistia fiscală şi liberalizarea capitalului au fost retrase din Parlament de majoritatea parlamentară. Informația a fost confirmată de Preşedintele Legislativului, Andrian Candu, în cadrul unei intervenţii telefonice la Publika TV, informează CURENTUL.

Andrian Candu a declarat că, în urma expertizelor juridice şi economice, cu participarea experţilor locali şi internaţionali, au fost descoperite mai multe deficienţe, ce au condus la retragerea celor două proiecte de lege.

„Aşa cum am şi promis, atunci când a fost iniţiat proiectul şi votat în lectura I, toată această perioadă am lucrat cu expertiză juridică şi economică, atât cu experţi locali, cât şi cu experţi internaţionali. Au fost constate mai multe deficienţe. Luând în considerare cele constate, am ajuns la idea de retragere a celor două proiecte legate de liberalizarea capitalului şi amnistia fiscală. Ieri, împreună cu colegii din majoritatea parlamentară, toţi cei care am semnat proiectele de legi, cei care am iniţiat proiectele, cinci deputaţi, am depus cererea de retragere. Astăzi deja proiectele sunt retrase din Parlament”, a punctat Candu.

Potrivit lui, este prematur să se discute dacă proiectele acestea vor reveni în Parlament într-o altă formulă.

„Sunt multe discuţii şi în societate. Lucrul cel mai important este că un astfel proiect de lege trebuie lucrat tehnic cu expertiză internaţională, mai ales că Republica Moldova face parte dintr-o serie de aranjamente internaţionale legate de contracararea spălării banilor, a terorismului. Sunt aranjamente internaţionale pe care trebuie să le luăm în considerare. Cu siguranţă, revenirea la acest subiect presupune consultări ample şi discuţii cu partenerii de dezvoltare”, a explicat Preşedintele Parlamentului.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților