[ X ]
[ X ]
[ X ]
Candu: La jumătate de an de pandemie, Guvernul nu s-a îngrijit să asigure condiții pentru studii de calitate și în siguranță pentru copiii din țară
26 August

Președintele Grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu constată că, la jumătate de an de pandemie, Guvernul nu s-a îngrijit să asigure condiții pentru studii de calitate și în siguranță pentru copiii din țară, informează CURENTUL.

„La această oră nu avem un tablou clar cum stau lucrurile în țară în ceea ce ține de pregătirea pentru anul de studii. Mai mult decât atât, din ceea ce a reușit să afle echipa Pro Moldova în ultima perioadă, discutând cu profesori, directori, APL, părinții, ne dăm seama că, de fapt, sistemul de învățământ nu este pregătit pentru începutul școlii. Ministerul Educației a venit cu câteva scenariii, pe care le-au propus școlilor, care, de fapt, erau lipsite de unele criterii. Școlile nu sunt pregătite la finele lunii august pentru a începe anul de studii cu toate cele necesare. Este inuman părinților să ceri să fie responsabili prin a semna acea declarație pe propria răspundere, să-și asume responsabilitate pentru ei”, a spus Candu, într-o conferință de presă.

Andrian Candu a amintit că, Pro Moldova a înregistrat în luna iunie în Parlament o inițiativă legislativă, prin care vor să asigure părinții, dacă sunt doi părinți care lucrează, măcar unul să poată obține concediul plătit pentru a supraveghea copilul de 3-10 ani. „Vom insista și vom cere Guvernului să examineze de urgență acea propunere legislativă”, a mai spus Candu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților