[ X ]
[ X ]
[ X ]
Candidatul Țîcu: Soarta centrului istoric al orașului mă va preocupa în mod special
1 Octombrie

Candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, în cadrul unei conferințe de presă, s-a referit la strategiile de dezvoltare a centrului istoric din municipiu, informează CURENTUL.

„Un istoric primar nu putea începe altfel campania sa pentru orașul Chișinău, decât în acest mod – preocupat de una din problemele fundamentale ale municipiului, fiind soarta centrului istoric. Locația pe care am ales-o este la fel de simbolică pentru că, clădirea fostului Sfat al Țării, probabil, reprezintă unul din monumentele cele mai importante ale istoriei Basarabiei, dar și istoriei românilor. Aici, acum 100 de ani, s-a votat unirea cu România. De această clădire este legată identitatea noastră”, a comunicat Țîcu.

În același timp, el a susținut: „Am venit să arătăm felul în care arată această clădire, cândva una dintre cele mai frumoase și arătoase din municipiul Chișinău, care este într-o stare de avariere avansată”, a punctat candidatul.

Astfel, Țîcu a oferit detalii din programul electoral. „Soarta centrului istoric al orașului Chișinău mă va preocupa într-un mod special. Pentru lipsa de voință și caracter venim cu o soluție de încurajare printr-o abordare 1+1, un leu din partea proprietarului și un leu din partea statului, din partea Primăriei. Efectul economic pentru Primărie va fi dublu, pentru că aceste clădiri vor putea fi puse în valoare turistică”, a conchis Țîcu.

De menționat că, alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie curent.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților