[ X ]
[ X ]
[ X ]
Candidatul Eugeniu Cebotari din partea Blocului Electoral „Ruslan Codreanu”, intimidat în orașul Vadul lui Vodă
19 Octombrie

Echipa candidatului Eugeniu Cebotari, din cadrul Blocului Electoral Ruslan Codreanu, a fost supusă unor acțiuni de intimidare regretabile. Poliția din Vadul lui Vodă a aplicat sancțiuni și a strâns pliantele distribuite de echipa blocului electoral ”Ruslan Codreanu”. 

Pliantele informative, au fostă împărțite conform legislației în vigoare. Cu toate că aceste pliante respectau cu strictețe prevederile legale, autoritățile au confiscat materialele informative, lăsând întrebarea în aer: ce semnificație are această acțiune? Este vorba de intimidare?

În conformitate cu legislația electorală, candidații au dreptul de a informa cetățenii în perioada preelectorală prin intermediul materialelor informative.

Eugeniu Cebotari a prezentat azi problema și a făcut apel la autorități ”Este prea complicat pentru o echipă de oameni tineri, care îți doresc schimbarea în localitatea care trăiesc, care nu vor să plece din țară, să se lupte cu mașinăriile administrative. Echipa noastră a acționat în deplină conformitate cu aceste reglementări, distribuind pliante informative. Este profund îngrijorător că, în ciuda respectării legilor electorale, echipa noastră a fost supusă unor proceduri coercitive.” a menționat Eugeniu.

”Această acțiune ridică întrebări serioase cu privire la libera desfășurare a campaniei electorale și la garantarea drepturilor democratice. Într-un context în care democrația și transparența ar trebui să primeze, intimidarea unui candidat și a echipei sale este inacceptabilă.” a subliniat Ruslan Codreanu

Candidatul la primăria din partea blocului electoral ”Ruslan Codreanu”, Eugeniu Cebotari s-a arătat hotărât să continue campania în spiritul democrației și al respectării legilor, și să facă tot ce este necesar pentru a asigura că cetățenii orașului Vadul lui Vodă să aibă parte de o schimbare.

Inapoi la arhiva noutaților