[ X ]
[ X ]
[ X ]
Candidat în circumscripția nr.33: Republica Moldova este un stat rămas repetent
22 Februarie

Candidatul independent la alegerile parlamentare în circumscripția nr. 33, Călin Vieru, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, a vorbit despre concurenții electorali de la parlamentare, informează CURENTUL.

Cu privire la liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vieru a ales să vină cu unele îndemnuri. „Dumneavoastră, oricum, pe lista națională ajungeți în Parlament. Dumneavoastră, vrem ori nu vrem, aveți un cuvânt greu de spus și autoritate. Eu vă rog să sprijiniți formarea unui Guvern pro-european și, poate în perspectivă, un Guvern pro-unionist. După aceasta, v-aș ruga să vă retrageți în parohia dumneavoastră, acolo unde vă simțiți ca peștele în apă, adică în lumea afacerilor”, a precizat Vieru.

Prin urmare, el s-a referit la contracandidatul său pe circumscripție – Constantin Țuțu. „Devine pe zi ce trece tot mai puternic – un expert în economie și finanțe, un titan al cugetării. Mai mult decât atât, băiatul acesta se ține numai de ceaslov și Psaltire. Presupun că numele lui va fi scris pe clopotul bisericii. Căci, vezi vine, din jobenul său iese ușor și un troleibuz, iese și un microbuz, și un drum, și multe alte lucruri”, a declarat Vieru.

În același timp, Vieru a vorbit și despre candidatul Andrei Năstase. „În fond, după cum urmărim, este o capodoperă de abilitate politică, incapabil pe alocuri de necorectitudine. Pe ultima sută de metri, puțin îngâmfat, certăreț și pe alocuri agresiv. Dânsul, cu părere de rău, nu-și dă seama că prăvălind un oligarh va aduce alții la putere. În loc de unul va aduce tocmai 3”, a vorbit Vieru.

Totodată, el s-a referit la statul Republica Moldova. „Republica Moldova, după mine, este un stat rămas repetent de 27 de ori în clasa I-a. Odată cu intrarea în Uniunea Europeană, prin calea cea mai scurtă unirea cu România, chiar și rusofilii vor fi și ei cetățeni cu drepturi civile”, a conchis Vieru.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților