[ X ]
[ X ]
[ X ]
Când vor fi deschise mai multe locuri de muncă în țară? Ministrul Gaibu: „Nu Guvernul trebuie să deschidă locuri de muncă”
13 Octombrie

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, spune că locurile de muncă bine plătite trebuie să le deschidă businessul, nu Guvernul, transmite CURENTUL.

Sergiu Gaibu spune că responsabilitatea Guvernului este ca businessul să facă investiții în R. Moldova și să se simtă confortabil.

„Eu nu am să promit deschidere de locuri de muncă, fiindcă asta e o promisiune absolut populistă și nu guvernul trebuie să deschidă locuri de muncă. Locurile de muncă trebuie să le deschidă businessul. Tocmai de aceea noi vrem, ceea ce e în putința guvernului, să facă schimbări în politicile sale, astfel încât businessul să se simtă cât să se simtă cât mai confortabil, să facă investiții în Republica Moldova și, respectiv, să deschidă locuri de muncă. Deci, asta e ceea ce poate guvernul și în discuția cu mediul de afaceri anume despre asta am discutat”, spune Gaibu.

De asemenea, ministrul spune că fiecare trebuie să vină cu soluții bune.

„Noi avem acum patru ani de posibilitate, e o oportunitate relativ rară în Republica Moldova, în care există o majoritate confortabilă în parlament și există un guvern care vrea să facă schimbări. Eu personal vreau să fac schimbări. Asta costă cel mai puțin. Este nevoie de minți clare, o bună intenție din partea celor care participă la astfel de discuții și noi, într-adevăr, trebuie să participăm toți, dacă respectăm din Republica Moldova și mediul asociativ, și mediul de business, și soluțiile bune. Eu le-am spus totdeauna: nu veniți numai cu ce nu lucrează, veniți acuma cu soluții bune. Numaidecât le preluăm, le punem pe conveierul birocratic al guvernului și al parlamentului și le aprobăm. Aceasta este o fereastră de oportunitate pentru Republica Moldova, să facă un cadru normativ foarte bun. Pentru aceasta nu trebuie mulți bani, trebuie doar dorință, participare activă și soluții”, a spus Sergiu Gaibu pentru Radio Europa Liberă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților