[ X ]
[ X ]
[ X ]
Când va fi reluat traficul aerian și ce alte decizii vor fi aprobate privind pandemia
27 Aprilie

După 15 mai există posibilitatea de a fi reluat traficul aerian, iar starea de urgență – la ziua de astăzi – nu necesită a fi prelungită. Totodată, de săptămâna viitoare, troleibuzele revin la taxare, ce ține de sectorul agricol – urmează a fi întreprinse mai multe acțiuni. Aceasta a declarat Prim-ministrul Ion Chicu, astăzi, în urma unei întrevederi cu șeful statului și președintele Parlamentului, informează CURENTUL.

„Am discutat ce ține de pandemie. Observăm că situația cu cazuri noi s-a stabilizat. Dacă am văzut sâmbătă și ieri un număr mai mare de cazuri, aceasta se explică: au fost testați toți cei din cazurile cu focare. Astfel, de astăzi câteva din restricții au fost eliminate: posibilitatea plimbării prin parcuri, dar și deschiderea unor activități economice”, a spus Chicu.

„Pentru astăzi, a fost necesar să restricționăm transportul din Chișinău și Bălți. De mâine, transportul va funcționa – până joi. Vineri – 1 mai, sâmbătă și duminică nu va funcționa. De luni, transportul revine cu taxare. O să examinăm, pe parcursul săptămânii, dacă sunt condiții pentru a mai modifica unele restricții”, mai declară Premierul.

„O să discutăm săptămâna aceasta despre posibilitatea reluării traficului aerian după 15 mai”, a ținut să precizeze Chicu.

Ce ține de starea de urgență, Prim-ministrul a spus: „Din ceea ce vedem astăzi, noi nu venim cu cererea de extindere a stării de urgență. Dacă menținem situația, starea de urgență nu va fi extinsă”.

Totodată, Chicu a anunțat că va avea mai multe întrevederi pentru a discuta despre situația din sectorul agricol. „Ne confruntăm cu secetă foarte severă, este pericol mare pentru anul agricol. În aceste zile vom avea mai multe discuții cu reprezentanții sectorului, ca să venim cu acțiuni care ar diminua riscul”, a conchis Prim-ministrul.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților