[ X ]
[ X ]
[ X ]
Când va avea loc un nou proces de judecată în cazul dosarului penal pe numele Emmei Tăbârță, ex – vice-guvernator BNM
1 Noiembrie

Dosarul penal în care este vizată fosta vice-guvernatoare a Băncii Naţionale a Moldovei, Emma Tăbârţă a fost trimis în instanţa de judecată, transmite CURENTUL.

Contactat de reporterul nostru, reprezentantul serviciului de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, a spus că Emma Tăbârţă are statut de inculpat în cadrul acestui dosar.

„La 06.03.2017 cauza penală de acuzare a Emmei Tăbârţă și a altor trei angajați ai BNM, învinuiți de neglijenţă în baza art. 329 alin. 2 lit. B din Codul Penal, a fost trimisă cu rechizitoriu la Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani. La moment au loc cercetările judecătorești”, a spus Emil Gaitur.

Următoarea şedinţă de judecată este fixată pentru 15.11.2019 ora 09.30.

Potrivit lui Emil Gaitur, în privința Emmei Tăbârţă nu este aplicată măsura preventivă. Dacă va fi vinovată, aceasta riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 2 la 6 ani cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice până la 10 ani.

Amintim că Emma Tăbârță, ex- vice-guvernatoarea BNM a fost reținută în 2016 într-un dosar penal pe faptul neglijenței în serviciu, fiind învinuită că ar fi permis spălarea a 20 de miliarde de dolari printr-o bancă din Republica Moldova.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților