[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cancelaria de Stat va fi optimizată în calitate de „Centru al Guvernului”: Efectivul – limită va fi redus cu 5 unități
3 Octombrie

Cancelaria de Stat urmează a fi reorganizată, iar proiectul optimizării este supus consultărilor publice, transmite CURENTUL.

Potrivit notei informative, urmare a analizei funcţionale elaborate de către echipa Proiectului de asistenţă tehnică UE „Suport în procesul de reformă a administraţiei publice în Republica Moldova”, a concluziilor operaţionale din cadrul Raportului de audit anual precum şi a Raportului anual privind controlul intern managerial, s-a constatat ineficienţa unor procese instituţionale, care necesită a fi abordate.

Proiectul urmărește optimizarea structurii Cancelariei de Stat în calitate de „Centru al Guvernului”, precum și consolidarea principalelor funcţii și sarcini ale acesteia, în conformitate cu Strategia privind reforma administrației publice pentru anii 2016-2020.

Obiectivul proiectului vizează îmbunătățirea proceselor de lucru în cadrul Cancelariei de Stat prin consolidarea funcțiilor de coordonare interinstituțională a autorităților publice, fortificarea funcțiilor de suport și eficientizarea proceselor de gestiune a bunurilor și gestiune financiară.

Respectiv, acest fapt implică divizarea, crearea, reorganizarea unor subdiviziuni (Direcția generală management instituțional, Direcția coordonare și monitorizare interinstituțională, Secția supravegherea controalelor de stat, Direcția achiziții publice și gestiune etc.) și modificarea subsecventă a structurii.

Suplimentar, urmează a fi redus efectivul-limită al Cancelariei de Stat cu 5 unități.

Implementarea prevederilor proiectului nu necesită cheltuieli financiare suplimentare din bugetul de stat.

Ministerul Finanțelor urmează să se expună pe marginea acestui proiect, iar Ministerl Justiției și CNA să-l expertizeze.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților