[ X ]
[ X ]
[ X ]
Campania „Un doctor pentru tine”: Peste 32 mii persoane consultate
4 Decembrie

Peste 32 mii de persoane au primit consultații medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”, lansată acum patru luni de către Guvernul Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Specialiștii cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi și neurologi din cadrul echipelor mobile au consultat 8824 de persoane din localitățile țării.

Totodată, 4 162 de copii au primit consultații stomatologice, iar 16 506 de persoane au făcut screening pulmonar, pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni.

La 11 octombrie curent a fost extinsă Campania prin includerea serviciilor de screening mamar, circa 2 740 de femei au beneficiat de consultații.

În cadrul campaniei, continuă deplasarea echipelor în localitățile republicii, astfel încât până la sfârșitul anului, locuitorii satelor Țaul, Sudarca din raionul Dondușeni și Cocieri din Dubăsari vor fi consultați de specialiștii de profil, copii din Șoldănești vor beneficia de servicii stomatologice, locuitorii satelor din raionul Cahul vor putea face screening pulmonar, iar femeile din raioanele Călărași, Nisporeni și Cimișlia vor beneficia de servicii de screening prin mamografie.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților