[ X ]
[ X ]
[ X ]
Campania „Un doctor pentru tine”, la o săptămână de la lansare: „Aproape 3000 de persoane au fost examinate gratuit”
10 August

2 949 de persoane au fost consultate și examinate gratuit pe parcursul primei săptămâni de desfășurare a campaniei „Un doctor pentru tine”, transmite CURENTUL.

În perioada 2-9 august curent, echipele mixte de specialiști, formate din medici endocrinologi, oftalmologi, neurologi și cardiologi au mers în 12 raioane, unde au examinat 1 067 de persoane. Totodată, 127 de copii din raionul Hâncești au fost consultați gratuit de stomatologi, iar la 53 le-au fost acordate servicii de profilaxie și sanare.

În aceeași perioadă, 1755 de persoane au făcut screening pulmonar. Două autospeciale dotate cu instalații radiologice s-au deplasat la Criuleni și Fălești pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip, la data de 2 august curent. Medicii vor continua să examineze gratuit locuitorii satelor conform graficului stabilit. Săptămâna viitoare echipele de medici vor merge la Cahul și Cantemir.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților