[ X ]
[ X ]
[ X ]
Campania „Un doctor pentru tine”: Circa 1900 persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite
14 Septembrie

În săptămână 10-14 septembrie, circa 1832 de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”, transmite CURENTUL.

Circa 709 de persoane din raionul Fălești, satele Ciolacul Nou, Mărăndeni și Chetriș și din satele Bîrnova, Clocușna și Hădărăuți din raionul Ocnița au fost consultați de către cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi și neurologi din cadrul echipelor mobile.

De asemenea, medicii stomatologi au consultat și le-au acordat servicii de profilaxie și sanare la circa 246 copiii, din satul Baimaclia, raionul Cantemir.

În săptămâna 10-14 septembrie, din cadrul campaniei, autospecialele dotate cu instalații radiologice s-au deplasat în 9 localități din raioanele Criuleni și Fălești, iar 877 persoane din aceste localități au făcut screening pulmonar pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni.

Menționăm că, începând cu 02 august curent, locuitorii satelor au oportunitatea să-și testeze sănătatea gratis, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”. În scopul îmbunătățirii serviciilor medicale în zonele rurale, medicii vor continua să ofere consultații conform graficului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților