[ X ]
[ X ]
[ X ]
Campania publică „Reintegrarea țării în imaginile copiilor și tineretului” s-a finalizat
31 Mai

În perioada 07 – 25 mai 2018, s-a desfășurat campania publică cu genericul „Reintegrarea țării în imaginile copiilor și tineretului”, lansată de către Biroul politici de reintegrare al Cancelariei de Stat, transmite CURENTUL.

Campania a avut drept scop promovarea gândirii creative a copiilor și tinerilor, în vârstă de până la 18 ani, a obiectivului de reintegrare a țării.

Ideea campaniei a constat în familiarizarea tinerilor cu necesitatea apropierii ambelor maluri ale Nistrului și în creșterea interesului fiecărui cetățean față de soluționarea conflictului transnistrean. Gândirea creativă a copiilor și tinerilor servește drept instrument pentru redarea realităților și imaginii de viitor, atitudinii față de percepția și așteptările tinerei generații în cadrul consolidării integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova.

Astfel, în perioada nominalizată au fost colectate116 de desene, iar la 30 mai 2018, în urma concursului, comisia formată din reprezentanți ai Biroului politici de reintegrare, Cancelariei de Stat, Centrului Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO”, a selectat cele mai competitive desene înaintate pentru concurs. În urma evaluării comisia a stabilit să premieze 5 copii care au participat la concurs din numărul total al participanţilor.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 01 iunie 2018, începând cu ora 12.00 pe peluza de la intrarea din strada Bănulescu Bodoni a Casei Guvernului.

Este de menționat că, în cadrul campaniei publice cu genericul „Reintegrarea țării în imaginile copiilor și tineretului” au participat instituțiile de învățământ din mun. Chișinău, mun. Bender, mun. Ungheni, or. Criuleni, or. Rezina, r-l Dubăsari, inclusiv și Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților