[ X ]
[ X ]
[ X ]
Campania de prevenire a înecurilor – în plină desfășurare
25 Iunie

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă campania pentru prevenirea înecurilor pe malurile mai multor bazine acvatice din Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Cele mai recente instruiri au avut loc pe malurile lacului de acumulare Ghidighici și iazul „La Izvor” din capitală. În urma ultimilor acțiuni au fost instruite peste 600 de persoane dintre care majoritatea sunt copii. Salvatorii au informat oamenii, împărțind pliante informative și au comunicat despre riscurile în cazul nerespectării regulilor de comportament pe apă, dar și despre acordarea primului ajutor în cazul unei situații de înec.

Totodată, cetățenii sunt îndemnați să înoate doar în locurile amenajate cu stații de salvare, dar și să nu le permită copiilor scăldatul fără supravegherea maturilor. Mai mult, persoanele sunt rugate și să evite consumul băuturilor alcoolice atunci când merg la scăldat.

Campania pentru prevenirea înecurilor are drept scop reducerea accidentelor pe apă în perioada estivală.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2019 peste 30 de persoane inclusiv 5 minori s-au înecat în bazinele acvatice din ţară.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților