[ X ]
[ X ]
[ X ]
Perioada de colectare a donațiilor în cadrul campaniei „Copil școlarizat – copil protejat” – finalizată. Coletele cu rechizite necesare pentru școală au fost donate copiilor
19 August

La 18 august, a derulat Campania Națională „Copil Școlarizat – Copil Protejat”, transmite CURENTUL.

Startul Campaniei naționale de binefacere „Copil şcolarizat – copil protejat” a fost dat în Piața Marii Adunări Naționale.

Evenimentul a început cu o slujbă de binecuvântare oficiată de către ÎPS Mitropolit Vladimir și soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”.

Caravana cu cele 1 900 de daruri pentru copiii din toată țara a pornit în fiecare raion pentru a aduce zâmbetul pe chipul copiilor.

În cadrul evenimentului s-a pus accent pe:

cuvânt de îndrumare pentru copiii cu risc de abandon școlar.

vociferarea recomandărilor adresate părinților pentru a asigura un viitor sigur copiilor.
organizarea jocurilor distractive.

le-am făcut cunoștință cu activitatea poliției din raion.

La eveniment au fost prezenți reprezentanții IGP, partenerii Campaniei, reprezentanții Autorităților Publice Locale, directorii instituțiilor de învățământ, asistenții sociali, membrii proiectelor patronate de către IGP „Sector de supraveghere de vecinătate” și „Bunicii Grijulii” și alți reprezentanți ai societății civile.

Un prilej de bucurie sinceră a fost repartizarea ghiozdanelor, rechizitelor școlare, hăinuțelor și încălțămintei celor 1900 de copii pentru a merge pregătiți într-un nou an școlar, moment emoționant și pentru părinți.

„Emoțiile trăite de noi ieri, generate de zâmbetul și mulțumirea acestor minunați copilași, nu pot fi descrise pe deplin în texte, poze, sau expus în cuvinte, trebuie doar să le simți cu sufletul și să le trăiești cu adevărat.

În acest sens, aduc sincere mulțumiri tuturor celor cu inimă mare care au susținut, contribuit și s-au implicat în cadrul acestei Campanii, pentru a asigura un viitor mai bun copiilor cu risc de abandon școlar.

Apreciez enorm gestul colegilor mei, care nu au rămas indiferenți față de soarta copiilor și nu au ezitat să doneze jumătate din salariul pentru o lună, iar emoțiile trăite ne motivează sa nu ne oprim aici, dar sa venim cu noi campanii pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de implicarea noastră!”, a scris Gheorghe Cavcaliuc pe o rețea de socializare.

❗Conducerea Inspectoratului General al Poliției mizează ca această acțiune va reduce maximal numărul de infracțiuni comise de către minori și va asigura reduce la minim rata abandonului școlar, iar pe termen lung va contribui la educarea unei noi generații de cetățeni puternici, care vor contribui la dezvoltarea și prosperarea Republicii Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților