[ X ]
[ X ]
[ X ]
Campania antidrog „ALEGE VIAȚA!” – lansată astăzi. Organizatorii și-au propus să realizeze mai multe obiective
9 Noiembrie

Inspectoratul General al Poliției, sub egida Comisiei Naționale Antidrog în parteneriat cu A.O. „Inițiativa Pozitivă”, INODC Moldova, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita”, cu suportul financiar al UNICEF Moldova din sursele Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, a lansat astăzi, 9 noiembrie, o amplă Campanie națională de prevenire a consumului de droguri „ALEGE VIAȚA!”, transmite CURENTUL.

Mesajul campaniei demarate se adresează tinerilor (cu vârsta de 15-24 de ani), în rândul cărora se atestă o creștere a consumului de tutun, alcool, dar și a drogurilor. Apariția substanțelor noi cu proprietăți psihoactive (SNPP), comercializate sub numele de „droguri legale” sau „etnobotanice” și accesibilitatea cu care se pot procura (preț scăzut, etc.) a influențat foarte mult preferințele tinerilor, ceea ce este un nivel îngrijorător.

În context, scopul campaniei este conştientizarea atât a populaţiei generale, cât şi a grupurilor de risc asupra efectelor drogurilor, în general şi a substanţelor noi cu proprietăţi psiho-active, în special şi a rolului modalităţilor sănătoase de petrecere a timpului liber ca alternative la consumul de droguri. Iar obiectivul vrea să fie o intervenție integrată a societății civile și a instituțiilor publice.

„Campanie vine să sensibilizeze tinerii și întreaga societate despre riscurile aferente consumului de droguri în general și a celor de tip nou, în special. Dragi tineri, copii, părinți: în calitate de șef al Poliției Naționale dar și de părinte, declar, îmi doresc ca voi toți să duceți un mod de viață sănătos, în lumină, nu în întuneric și în lumea drogurilor. Ne dorim să nu ajungeți la medici, mai rău, după gratii sau să vă pierdeți viața. Spuneți NU consumului de droguri și Alegeți Viața!”, a menționat șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari.

În cadrul evenimentului a fost lansat un spot social „ALEGE VIAȚA!” care urmează a fi recomandat televiziunilor pentru a susține Campania.

Campania, va fi implementată pe o perioadă de 6 luni, iar obiectivele acesteia vor fi atinse prin desfășurarea, la nivel național, a următoarelor activități:

Crearea grupurilor mixte formate din polițiști, asistenți sociali, medici, profesori, reprezentanți ai APL și desfășurarea în școli, cu elevii, părinții, întruniri care ar sensibiliza tinerii și ar descuraja atracția acestora față de aceste droguri de tip nou.

Organizarea dezbaterilor publice cu tematica antidrog, în fiecare raion din țară.

Implementarea activităților de tip SafeNights, care vor promova campania în locurile de agrement din toată țara, în perioada vacanțelor școlare și zilelor de odihnă.

Realizarea mai multor concursuri naționale de artă, creație, inovație, graffitti cu mesaj antidrog, adresat elevilor din învățământul liceal.

Promovarea liniei fierbinți antidrog.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților