[ X ]
[ X ]
[ X ]
CALM se adresează Prim-ministrului privind situația din domeniul salarizării
3 Iulie

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a expediat o adresare Prim-ministrului Maia Sandu și ministrului Finanțelor, Natalia Gavrilița, cu privire la situația din domeniul salarizării, informează CURENTUL.

CALM solicită identificarea unor măsuri urgente în vederea excluderii riscului de a înregistra restanțe la salarizarea angajaților din domeniul Administrației Publice Locale (APL).

„În Adresare este menționat faptul că în rezultatul adoptării legii nr.270/2018 privind salarizarea, tot mai multe APL indică asupra deficitului de resurse pentru a acoperi costurile implementării acestei legi, precum și apropierii eminente a momentului de imposibilitate de a achita salarii în astfel de domenii precum învățământ preșcolar, cultură și administrație. De asemenea, în prezent, s-a creat o situație când sunt afectate toate planurile și programele de dezvoltarea locală, deoarece APL sunt obligate să utilizeze majoritatea banilor din resursele proprii destinate dezvoltării localităților, în scopul achitării creșterii salariale și în detrimentul angajamentelor și oportunităților de dezvoltare a localităților”, se menționează într-un comunicat al CALM.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților