[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Calendarul Național 2021” a fost lansat! Iată ce conține
13 Ianuarie

Biblioteca Națională a Republicii Moldova a lansat „Calendarul Național-2021”. Lucrarea este constituită din 535 de pagini și cuprinde peste 375 de articole despre personalități din țară și de peste hotare, dar și circa 2000 de informații generale despre evenimentele aniversare din anul curent, transmite CURENTUL.

Potrivit reprezentanților bibliotecii, calendarul scoate în evidență nume de personalități originare din Republica Moldova, care au produs impact în cultura și civilizația universală sau au avut o contribuție marcantă în domeniul științei, culturii și artei.

În lucrare se găsesc referințe despre cea de-a 90-a aniversare a scriitorul și publicistul Vladimir Beșleagă, 85 de ani de la nașterea istoricului Demir Dragnev, 80 de ani de la nașterea actriței de teatru și film Paulina Zavtoni, 80 ani de la nașterea actorului de teatru și cinema Vitalie Rusu, 70 de ani de la nașterea poetului și eseistului Ianoș Țurcanu, 70 de ani de la nașterea violonistului și dirijorului Gheorghe Bananiuc, etc.

Totodată, publicația documentează sărbătorile tradiționale, zilele naționale, internaționale comemorative, profesionale dar și alte aniversări importante, precum 30 ani de la proclamarea independenței de stat a Republicii Moldova, 585 de ani de la prima atestare a orașului Chișinău, 75 de ani de la fondarea Universității de Stat din Moldova, 55 ani de la fondarea Orchestrei de Muzică Polulară „Mugurel”, și altele.

„Calendarul Naţional – 2021” a fost realizat de către Valeria Matvei, Natalia-Maria Șveț, Maria Ciobanu, Elena Balinschi și Tatiana Luchian. Acesta poate fi găsit online, pe pagina oficială a bibliotecii.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților