[ X ]
[ X ]
[ X ]
Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”, la 26 de ani! Ministrul Jizdan: „În spatele măștilor sunt oameni obișnuiți din țara noastră”
5 Decembrie

Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” a Inspectoratului General de Poliție (IGP) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), astăzi, împlinește 26 de ani de la fondare, informează CURENTUL.

În cadrul unui eveniment de aniversare, Prim-ministrul Pavel Filip a adus un mesaj de felicitare colaboratorilor Brigăzii.

„Sunt onorat să fiu prezent astăzi alături de Dvs.. În numele Guvernului Republicii Moldova, vă adresez urări de bine, cu prilejul celei de-a 26-a aniversare. Anume polițiștii din Brigada „Fulger” au fost primul scut al Independenței, al democrației și drepturilor, dar și libertăților omului. Această zi este și una a memoriei și recunoștinței, veșnică memorie eroilor. Condițiile severe de activitate, acțiunile de risc sunt pentru dvs. provocări, aceste riscuri prezintă și activitatea profesiei. Mă bucur să constat faptul că s-au făcut schimbări majore în unitate. Guvernul Republicii Moldova apreciază responsabilitatea pe care o asumați și avem încredere deplină”, a declarat Pavel Filip.

Prin urmare, Prim-ministrul a înmânat diplome, din partea Guvernului, colaboratorilor Brigăzii cu destinație specială „Fulger”.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a vorbit despre efortul depus de parteneri în dezvoltarea Brigăzii. „De 26 de ani Brigada cu destinație specială „Fulger” își apără patria, de 26 de ani Brigada apără oamenii din Republica Moldova. În spatele măștilor pe care voi le purtați, sunt oameni obișnuiți din țara noastră. Desigur că s-au reușit multe pentru ridicarea capacităților de muncă a brigăzii, lucruri pentru care vrea să mulțumesc tuturor celor care au depus efort – Ambasada Republicii Turcia, Ambasada SUA și ceilalți parteneri de dezvoltare. Vreau să aduc sincere felicitări – atât veteranilor, cât și angajaților, dar și rudelor. Vă doresc tuturor care sunteți colaboratori – să deveniți veterani ai Brigăzii”, a menționat Jizdan.

Ministrul Afacerilor Interne a declarat un minut de reculegere pentru cei care și-au pierdut viața la datorie.

Amintim că, Brigada de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” a fost fondată la 5 decembrie 1991. Prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova, i-a fost acordat Drapelul de Luptă, iar în 2012 BPDS „Fulger” a fost decorată cu Ordinul „Ştefan cel Mare”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților